Nieuwbouw en Modificatie

Nieuwbouw en Modificatie

Baggermaterieel moet dag in dag uit presteren, dikwijls onder zware omstandigheden. Solide ontwerp en uitvoering is daarbij van het grootste belang. De ombouw van schip tot zuiger, de verbouw van bestaande zuigers en de bouw van complete nieuwe zuigers, dat is waar wij goed in zijn.

Renovatie en ombouw

Naast het ontwerpen en bouwen van nieuwe installaties renoveren en modificeren wij ook bestaande zuigers, die daarbij van de nieuwste technologieën kunnen worden voorzien.

Engineering

Op onze engineeringsafdeling worden zowel groot- als kleinschalige projecten voorbereid, ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd. We beschikken over een eigen tekenkamer waar de engineering in 3D-ontwerp wordt opgezet. Zo zien klanten hun project eerst volledig uitgewerkt voordat we met de bouw beginnen. We denken graag mee van klantwens tot eindresultaat: custom built kwaliteitsproducten.

De omstandigheden waaronder gebaggerd moet worden zijn onder meer afhankelijk van de locatie, baggerdiepte, bodemgesteldheid, afmetingen van de put en ecologische voorschriften. Afgestemd op deze eisen en de wensen van de klant, ontwikkelden wij voor onze stationaire zuigers een kostenverlagend modulair systeem. Onze profiel- en cutterzuigers zijn demontabel en te transporteren over de weg. Daarnaast ontwerpen, bouwen en leveren wij installaties voor alle denkbare situaties die bij zand- en grindwinning kunnen voorkomen. Wij leveren zowel diesel als compleet elektrische zuigers, voorzien van de modernste baggerautomatisering en navigatiesystemen.

Wij hebben succesvol diverse custom built dieselelektrische hopperzuigers gebouwd en geleverd. Door de combinatie van jarenlange ervaring in de binnenvaartsector, de automatiseringstechnologie én de zandwinning kunnen we een zelfvarende hopper volledig in eigen huis turn-key afbouwen.

Specials - klant specifiek

Naast het ontwerpen, fabriceren en onderhouden van zuigers en baggerinstallaties bouwen wij ook klant specifieke installaties. Dit zijn vaak innovatieve opdrachten waarbij de klant op zoek is naar een oplossing op maat. Vaak moeten deze specials onder hoge tijdsdruk worden gebouwd en dat is een uitdaging die wij graag aangaan. In deze projecten komen de kennis, ervaring en kunde die ons bedrijf rijk is samen.Voorbeelden van deze specials zijn onder andere zandbehandelingsinstallaties, verladingspontons, werkboten, boosterstations, irrigatiepompsets en elektrische onderwateraandrijvingen.

Complexe projecten, die vragen om een samenwerking van verschillende disciplines en specialistische kennis, zijn bij ons in goede handen. Ze passen bij het vakmanschap en organisatievermogen van onze medewerkers.

Wij streven voortdurend naar innovatie, hiervoor gebruiken we een uitgekiende mix van traditioneel handwerk en ultramoderne technologie. Dit betekent voor onze klanten dat zij duurzame baggerinstallaties met lage exploitatiekosten en betere prestaties krijgen.