Booster Station 'Cruquius'

Tussenstation 'Cruquius' van engineering tot inbedrijfstelling door TV Dredging

n februari 2012 heeft TV Dredging voor Boskalis bv tussenstation “Cruquius” (DN600) opgeleverd.

Het doel was om TS “Bloemendaal” te modificeren en in een bestaande 40”ft container te bouwen en een zo compact mogelijk tussenstation te bouwen met zo min mogelijk hulpbedrijf.

Met een generatorset van 90 kVa, gasolietank en glandwatervoorziening kan dit tussenstation standalone of op afstand door aansturing via de telemetrie draaien. Elektrische installatie en radiateurkoeling zijn geïntegreerd in de container. Tevens is er een mogelijkheid om de zandpomp met een mechanical seal uit te voeren zodat er zelfs geen glandwater meer nodig is.

Het oude TS “Bloemendaal” bestond uit een Caterpillar 3516 met een Masson tandwielkast en een BKW 155-60 zandpomp. De bestaande 40”ft container is voorzien van een nieuwe fundatie en zodanig aangepast dat de complete aandrijftrein van TS “Bloemendaal” kon worden geïntegreerd in de container. Ook de complete elektrische installatie is door onze elektriciens geleverd en geïnstalleerd in de container. De elektrische installatie kan op ieder 50Hz 400V worden aangesloten (aan boord of aan de wal m.b.v. een generator).

Om met het tussenstation in een omgevingstemperatuur van 45ºC te kunnen draaien zijn de 4 bestaande ventilatoren van de radiateurkoeling uit de container gehaald. In de plaats hiervan zijn 2 supersilent ventilatoren geplaatst met een totale capaciteit van 62m3/s. Daarnaast zijn er twee oliekoelers in de motorruimte geïnstalleerd voor koeling van de tandwielkast en de pomplagering.

Om het tussenstation over de weg te vervoeren en snel en eenvoudig koppelbaar te houden is er een demontabele dakopbouw geleverd met 3 geïntegreerde ventilatoren voor aanvoer van lucht en afvoer van stralingswarmte, geluid gedempte afblaas en uitlaatgassendemper.

Tevens zijn de kraan, kraanfundatie en de zuigleidingsupport demontabel gemaakt, met hetzelfde doel om het tussenstation over de weg te kunnen vervoeren.

TV Dredging heeft dit project van engineering tot inbedrijfstelling begeleid en geïnstalleerd.

Vraag informatie aan

Vraag informatie aan